Vidékre költöztünk a családommal, de nem bánom, hogy ingáznom kell

Nagyjából egy éve költöztünk ki a családommal vidékre, de Budapesten dolgozom. Főleg a gyerekek miatt, de a férjemmel a saját egészségünk megőrzése szempontjából is jobbnak láttuk elköltözni a nyüzsgő fővárosból. A nagyobb fiunk itt kezdte el az iskolát, a kicsi pedig az óvodát. Nekik közel van mindkettő, a férjem is egy közeli városban dolgozik, nekem kell a legmesszebbre járkálnom minden nap, de ez sem vészes. Sokkal jobban érezzük magunkat, mióta nem a szmoggal teli belvárosi levegőt szívjuk nap mint nap, nem kell a hömpölygő tömeget kerülgetni az utcákon, és persze sokkal nagyobb a csend és a nyugalom. A kisvárosban, ahova költöztünk, sokan tartanak állatokat, mint disznókat, kecskéket vagy akár tehenet. Gyakran kimegyünk a mezőre a gyerekekkel megnézni, hogyan legelnek a szarvasmarhák. A gyerekek imádják az állatokat, egy-egy séta folyamán minden kapunál meg kell állni megnézni vagy megsimogatni a háziállatokat, legyen az éppen kutya, macska, disznó vagy kacsa.

Régóta rágták a fülünket, hogy legyen nekünk is állatunk, úgyhogy nemrég örökbe fogadtunk a menhelyről egy fiatal cicát. Nagyon aranyos, barátságos, jól tűri a gyerekek sokszor túláradó szeretetét. A belvárosi lakásunkban semmiképpen nem akartunk állatot tartani, még macskát sem. Szerintem sokkal jobban járt a cica így, hogy ki-be mászkálhat, az autók ha járnak is az utcában, akkor is lassan, mindenki odafigyel a másikra, így nem sok veszély leselkedik sem a cicára, sem a gyerekekre.

Nem bánom, hogy ingáznom kell, mert szeretek vezetni, főleg, mióta megkaptam a céges autómat. Nagyon jó kis kocsi, álmomban sem gondoltam, hogy egyszer majd egy ilyet vezetek. Most ráadásul ingyen az enyém, és nem is az én feladatom még a karbantartása sem. Egy flottakezelő cég intézi az autóink dolgait, úgyhogy a munkahelyemen mindenkinek, akinek céges autója van, lekerült a válláról ez a teher. A Flottauto Lízing Kft. csomagjának keretein belül rengeteg szolgáltatást kapunk, ami a flottát illeti. Tartós bérlettel igényeltük a kocsikat, ami szerintem egy nagyon hasznos szolgáltatás, főleg nagyobb cégek esetében. A Flottauto Lízing szakemberei segítettek kiválasztani a cégünk igényeinek maximálisan megfelelő típusú autókat, hogy így még gördülékenyebben tudjunk dolgozni. A csomagunkba tartozik többek között az autóval járó kötelező gépjármű felelősségbiztosítás, teljes körű Casco biztosítás, teljesítményadó, súlyadó, cégautó adó, valamint egy csomó szolgáltatás: garantált díjas szerviz és gumiszolgáltatás (forgó és kopó alkatrészek költsége, kötelező szervizek költsége, gumipótlások költsége és gumiabroncs logisztika), szervizidőpontok szervezése, javítások anyag- és munkadíjának ellenőrzése, gumikkal kapcsolatos ügyintézés, bírságok kezelése, autómentések szervezése és csereautó intézése.

Háromféle csomagból lehet választani a tartós bérleten belül, mindenki eldöntheti, hogy neki melyik a legmegfelelőbb: a Standard, a Comfort vagy a Superior csomag. Vannak olyan flottakezelő cégek, akik nemcsak tartós bérlettel foglalkoznak. Ha az autó tartós bérlet során került hozzánk, az jogilag egy egyszerű szolgáltatás, nem pedig pénzügyi termék, de fel lehet fogni finanszírozási formának is, emiatt sok előnye van. Ez esetben a bérleti díj teljes egészében leírható költségként a lízingbevevő számára. Ha egy autót lízingbe veszünk, csak számviteli értelemben kerül a birtokunkba, a tulajdonjog a lízingbeadóé marad a szerződés végéig. Arra, hogy ezt követően mi történik, több lehetőség is van. Az egyik a már említett tartós bérlet: más néven operatív lízing, ahol a szerződés végén az autó a lízingbeadó tulajdona marad. A második a zárt végű pénzügyi lízing: ekkor az autó tulajdonjoga a szerződés végén a lízingbevevőhöz kerül, ezt már a szerződés aláírásakor meghatározzák. A harmadik lehetőség a nyílt végű pénzügyi lízing, amikor a szerződés végén csak elővásárlói és vevőkijelölési joga lesz a lízingbevevőnek, tehát nem határozzák meg előre, hogy kié lesz az autó tulajdonjoga. Ennek a típusnak az előnyeiről és a hátrányairól bővebben olvashatsz a flottakezeles.hu-n.

A tartós bérlet során az autót mi csak igénybe vesszük, a cég könyvelésében aktiváljuk, amortizáljuk, de a tulajdonjog nem minket illet. Ha az autót tartós bérlettel kapjuk, a finanszírozás nem egyenlően van elosztva, a hitellel vagy a lízing törlesztésével ellentétben. A futamidő végére beállítanak egy úgynevezett maradványértéket, ami az autó majdani piaci értékét tükrözi. És itt jön a tartós bérlet egyik legnagyobb előnye, hogy mivel a kocsi tulajdonjoga nem lesz a miénk, hanem a lízingbeadó értékesíteni fogja, az utolsó részletet már nem mi fizetjük, hanem a vevő.

Mindenkinek teljes nyugalommal ajánlom a Flottauto Lízing Kft-t, aki szeretné jó kezekben tudni a céges flottáját. Hogyha a cég nagyobb autóparkot szeretne üzemeltetni, mindenképpen érdemes megfontolni, hogy flottakezelőhöz forduljon. Egy sok autóból álló flottát nagyon nehéz kézben tartani, időigényes is és sok költséggel jár, ha magunk próbálunk mindent elintézni. A flottakezelő segít az autók kiválasztásában, beszerzésében, az üzemeltetésben és a karbantartásban is. Jól hangzik, hogy ennyi mindent levesznek a vállunkról, és valóban milyen jó is a való életben, nekem elhiheted. Még sosem vezettem ilyen nyugodtan és kényelmesen járművet, mint ezt a céges autót. A flottakezelő cégek segítenek a költségcsökkentésben, minden lehetséges opciót megvizsgálnak, ami segítségül tud szolgálni a cégünk profitjának növeléséhez. Statisztikák készülnek az adott flottáról, amiket a flottakezelő elemez és elmondja, hogyan tehetnénk még költséghatékonyabbá. Így a közreműködésükkel elérhetjük, hogy a lehető legkevesebb pénzből tudjuk finanszírozni a flottánkat.

A tartós bérlettel való autóhasználat során is folyamatosan elemzi a flottát a flottakezelő cég. A biztosítási és a szervizköltség is kedvezőbb lesz a szolgáltatásaikon keresztül, valamint ezek elszámolhatók költségként. A Flottauto Lízing figyelembe veszi a cégünk egyéni igényeit, ez garantálja a sikert. A honlapjukon van egy oldal, ahol arról lehet olvasni, hogy hogyan kerülhetjük el a váratlan kiadásokat a cégautók kiválasztása során, vagy azt, hogy átverjenek például az autó minőségét illetően, vagy esetleg túl sok idő és pénz menne el a kocsi adminisztrációjára. Az oldalról ingyen letölthető egy 5 részes levélsorozat, amiben elolvashatjuk a legjobb tippeket a fentebb felsorolt problémák elkerülésére. A levelek tartalmaznak tippeket arra vonatkozóan, hogy hogyan választhatunk cégautót rejtett költségek és lappangó problémák nélkül, mikor milyen finanszírozási módon érdemes választani, egy módszert, aminek segítségével ki lehet számítani, hogy az adott autót meddig érdemes majd használni napra pontosan, az autógumik költségcsökkentéséről is kapunk tanácsokat, valamint hogy mikor célszerű benzines, diesel vagy hibrid motorú kocsit választani. Nagyon hasznos tanácsokat olvashatunk benne, a visszajelzések alapján már sok embernek segítettek.

Így hát érthető, hogy miért vagyok olyan boldog, hogy céges autót használhatok az ingázásra, annak ellenére is, hogy így több időt elvesz az utazás, mintha helyben dolgoznék a lakóvárosomban. Különben is jól jön az az idő a munkából hazafelé menet, amikor ki tudom szellőztetni egy kicsit a fejem, elterelni a gondolataimat a munkahelyemről, hogy hazaérve már csak a családomé legyen a teljeskörű figyelmem.