Az első diákmelós fizetésemből étterembe vittem a családomat

Nálunk az a szokás, hogy egy-egy szülinapot vagy más ünnepet a kedvenc éttermünkben töltünk a kis- vagy a nagyobb családdal. Otthon is szeretünk lenni, és van, hogy meghittebb úgy ünnepelni, de az étteremben meg pont azt szeretem, hogy végre azt látom: senki nem fáradozik, nekem is csak elkészülnöm kell, és sokkal felszabadultabbnak érzek ezeken az alkalmakon mindenkit, mint amikor már napok óta megy otthon a készülődés és a sürgés-forgás. Persze árban nem kérdés, hogy az esetek többségében az otthoni főzés lesz menő, pláne, ha a sütésről is szót ejtünk… De egyébként a kedvenc vendéglőnkben olyan szuper tálak vannak, amiket azt gondolom, hogy otthon se lehetne feltétlen olcsóbban kihozni. Ráadásul pont a rántás az egy olyan dolog, ami sok helyet igényel, az olajszag is kikerülhetetlen (persze anya meg én szeretjük az air fryer-ben vagy a sütőben készült rántott húst is, de próbáld megetetni apámmal vagy a nagybácsimmal… fel is lázadnának), szóval én tényleg nem bánom, ha megengedjük magunknak ezt a kis luxust. Persze csak módjával, nem élünk mi akkora lábon.

Szeretném veletek megosztani az utóbbi idők legkedvesebb élményét számomra, ugyanis nemrég kezdtem el dolgozni – szuper diákmelót találtam -, és végre én hívhattam meg a szüleimet egy finom vacsorára! Nagyon jó érzés volt, és rajtuk is azt láttam, hogy meghatotta őket a dolog, meg persze örülnek, hogy egyre önállóbb vagyok, kezdem megtalálni a számításaimat… Jó kis este volt, a szokásos, kedvenc helyünkön, és végre együtt voltunk, minőségi időt tudtunk tölteni egymással, ami nekem mindennél többet ér.

És hát a másik fontos hír, nagy esemény, amit már az imént említettem, hogy lett egy szuper munkám így az egyetem mellett, mégpedig egy nagyon jó meló, amit igazán testhezállónak érzek! A TopiWork iskolaszövetkezet segített hozzá hogy találkozzak ezzel az ígéretes lehetőséggel, szóval ha diákmunkásként jelenleg nincs olyan iskolaszövetkezet, amivel kapcsolatban álltok, vagy csak régóta kerestek diákmelót, akkor a TopiWorköt nagyon tudom ajánlani! Ami biztos, hogy náluk online találsz meg minden munkát, így az otthonod kényelméből, vagy a mindennapi teendők során akár útközben is tudsz pályázni egy-egy állásra! Ez azért igen szuper lehetőség, nem gondolod?

Az iskolaszövetkezet ráadásul már előre kategóriákba rendezve kínálja a legszuperebb lehetőségeket. IT területen szeretnél elhelyezkedni vagy a gazdasági pálya vonz inkább? Legjobban egy időszakos munka lenne beilleszthető a napirendedbe, vagy éppen részmunkaidőben helyezkednél el? Már szeretnéd elkezdeni a karriered építését a diákmunkával? Akkor is jó helyen jársz a TopiWorknél!

Nekem nagyon nagy könnyebbséget jelentett a jelentkezés módja, de tényleg. Már ha beszélhetek egy kicsit a személyes tapasztalataimról. Amikor az egyik csoporttársam felhívta rá a figyelmemet, hogy érdemes lenne a TopiWorkkel próbálkoznom, akkor még nem értettem, hogy vajon miben lehet más ez az iskolaszövetkezet, mint az összes többi, amivel eddig találkoztam, pedig folyton azt mondogatta, hogy nézzem meg, tegyek vele egy próbát, biztos, hogy nem fogom megbánni… És most szinte ugyanezt mondom én is nektek, mert igaza lett! Ha összehasonlítom a többi honlappal, akkor egyből látszik, hogy a TopiWorké igazán felhasználóbarát, emellett modern és letisztult. Így tényleg az első pillanattól kezdve nagyon könnyű volt a használata, egyáltalán nem jelentett gondot kiigazodni a felületen. Minden infót megtaláltam, amire szükségem volt! Aki nem rendelkezik túlságosan nagy tapasztalattal a munkavállalás témájában, annak előszeretettel ajánlom, hogy mélyedjen el a Gy. I. K. felületükön, valamint a többi, hallgatóknak szóló menüpont részletet is érdemes áttanulmányoznia! Bizony bőven rejt kihívást az, ha szeretnénk elnyerni egy állást, így érthető, ha az emberben felmerülnek kérdések, vagy bizonytalan néhány dolgot illetően. Azt gondolom, hogy a blogfelület ilyen helyzetben jelenthet szakértő segítséget, ugyanis mind az interjút, mind az azt megelőző önéletrajzot és motivációs levelet illetően olvashattok ott egy csomó tippet és javaslatot.

iskolaszövetkezet

Kiemelt állások, vagy a legfrissebb ajánlatok között nézelődnél, netán a partnercégek között néznél szét? A TopiWork iskolaszövetkezet weboldalán már a kezdőlapon megteheted mindezt! A cégek vezetőitől olvashatsz néhány gondolatot a cégükről és a diákmunkával kapcsolatos tapasztalataikról. Ráadásul ha konkrét elképzelésed van a munkát illetően, bátran használhatod a keresőt is, helyszínre, iparágra is tudsz keresni, vagy ezek mellé még az adott kategóriát is kiválaszthatod pluszban. Ha marketinges vagy HR munkákra pályáznál például, akkor meg tudod itt is nézni az adott kategórián belül az egyéb keresési feltételekkel, vagy egyszerűen csak a kezdőoldalon a népszerű kategóriákon belül kiválasztani a HR és marketing alkategóriát.

Nagy és fontos pillanat az, amikor diákként először vállalunk munkát – és ne felejtsétek el, hogy akár passzív jogviszonnyal is tudtok diákmelóra jelentkezni -, így sokat jelent az, hogy egy olyan megbízható és profi partner áll rendelkezésre ebben, mint a TopiWork iskolaszövetkezet. Csak biztatni tudnék mindenkit, hogy nézzen szét náluk bátran, és nagyon sok sikert kívánok mindannyiótoknak! Persze kell az időzítés és némiképp a szerencse is, hogy pont szembejöjjön veled a munka, ami testhezálló számodra, de ezt a “találkozást” te is tudod valószínűsíteni, növelni az esélyeket, ha rendszeresen ellátogatsz a TopiWork oldalára – én is így tettem, és meg is lett az eredménye. Csak néhány kattintás, ha már készen van a megfelelő CV, és már meg is pályáztad a tetszetős állást – ilyen egyszerű…