Néha kell egy kis laza csapatépítés is

Lassan három éve, hogy megnyitottuk a vendéglőt, aminek a tulaja vagyok. A Viktória Vendéglőben alapvetően főként egyszerűbb, magyaros ételek szerepelnek az étlapon, de mindig van pár havonta változó, különlegesebb fogás is. Mostanra pedig már kialakult egy gyakorta visszajáró vendégkör, de a nekem dolgozó (szakácsokból és felszolgálókból álló) csapat mintha még mindig nem ért volna össze egy közösségé. Emiatt határoztam el, hogy szervezek a nyárra egy csapatépítő játékot nekik. Egy ismerősöm ajánlotta a BalatonPRO nevű céget, akik mindenféle Balatonhoz kötődő vizes programot szerveznek, főként vitorlázáshoz kötődőeket. Fel is mentem tehát a balatonpro.hu oldalára, hogy megnézzem, mit jelent náluk a csapatépítő játék.

Először persze nem találtam meg, amit kerestem, mivel a hajóbérlés menüpontot néztem meg (itt egyébként gyönyörű vitorlásokat lehet bérelni saját hajókázásra), majd a vitorlás szolgáltatások között keresgéltem. Itt olyan dolgokról olvastam, mint a vitorlás alapoktatás, vagy a balatoni horgászat, ami egyébként tudom, hogy Lacit és Jánost is érdekli a konyháról, de csapatépítő játéknak mégiscsak valami kicsit aktívabb programot szerettem volna szervezni. Épp ezért esett ki a sétavitorlázás lehetősége is, mivel az inkább egy laza hajókázást és esetleg egy kis fürdést foglal magába, közben frissítő italokat elfogyasztva. Persze meg kell, hogy mondjam, nekem ez is nagyon tetszett, de gondoltam, majd inkább a családdal megyünk erre. Én most valami olyan programot szerettem volna, amin aktívan részt kell venni, ez ugyanis általában jobban feloldja a gátlásokat az emberek között, meg vicces emlékeket is inkább az ilyen élményeken keresztül lehet szerezni.

csapatépítő játék

Szóval miután már a legénybúcsús programokat is sikerült megtalálnom, végre megleltem a rendezvényszervezés pont alatt a csapatépítő játékokat. Ezen belül csomó mindenre van lehetőség, mivel a BalatonPRO foglalkozik vitorlás vagy sup csapatépítővel is, valamint sárkányhajózással, evezéssel, quad túrával, de akár indoor csapatépítéssel is. Ezekhez mind találtam kis leírást, ami alapján választhattam közülük. Sokat agyaltam, mi illene a leginkább a mi kis éttermi brigádunkhoz, de végül arra jutottam, hogy a csapatépítő játék lényege, hogy valami új és izgalmasat próbáljunk ki, így a sárkányhajózás mellett döntöttem.

Közöltem is hát velük, hogy megyünk a BalatonPRO segítségével egy csapatépítő hétvégére, aminek az időpontját megszavaztattam velük. Ezután egyszerűen és gyorsan foglaltam magunknak helyet a cég honlapján található űrlapon keresztül, amire hamar vissza is jeleztek. Így minden könnyen ment, és hát maga a csapatépítő játék is iszonyatosan jól sikerült. Volt minden: úszás, gyorsasági verseny, csapatversenyek, este pedig persze egy kis iszogatós beszélgetés, amik közben mind rengeteget nevettünk. Szóval végül sikerült, amiben reménykedtem, a program abszolút összehozta a munkatársakat.

Már a hétfői munkanapon érződött, hogy egy sokkal összeszokottabb társaság szolgálta ki a vendégeket az étteremben, így én mindenképp tudom ajánlani, hogy ha csapatépítő játékban gondolkodtok, akkor forduljatok a BalatonPRO-hoz!