Ne csak a hasunkra gondoljunk, hanem az otthonunkra is

A kicsi településünkön található, negyven éve egyetlen család tulajdonában levő vendéglő az egész családunk kedvence. Ma már három generáció dolgozik az étteremben, a fiatalabbak igyekeznek átvenni a “nagyöregektől” a munkát, és kitanulni a szakma csínját-bínját. Mivel már a nagyszüleim és a szüleim is itt töltöttek minden fontos ünnepet, amikor otthon már nem fért el a család, ezért magától értetődő volt, hogy mi is ide járunk majd vissza, ahol gyerekként megannyiszor ettünk-ittunk nagyon finomat, mellette pedig hatalmasakat beszélgettünk. Mára annyi változott, hogy immáron a két testvérem és én is szívünk választottjával térünk vissza ide, így nagyon különleges érzés, hogy valamilyen formában a múlt és nem pusztán a jelen, hanem a jövő is találkozik egymással.

De az érzelmi töltetét félretéve a dolgoknak: ilyen finom ízek sehol nincsenek, mint itt. A klasszikus fogásokat pont úgy készítik, ahogy a nagykönyvben meg van írva, de újabban kísérletezgetnek picit, ami nagyon jól áll nekik. Tálalás tekintetében is mertek újítani, ami szerintem jó húzás volt a részükről, ugyanis maga a hely is alakult idővel, ugyan még mindig inkább klasszikus hangulatúnak mondható az enteriőr, de abszolút megállja a helyét a mai modern világban is. Az étel pedig akkor igazán izgalmas, ha a megszokott ízeket hozza egy kis csavarral, legalábbis szerintem, és itt maximálisan ezt az érzést kapom meg.

Szóval a család a mai napig imád itt enni, nekem pedig a bécsi szelet mellett a csülök a kedvencem, és persze az elmaradhatatlan tárkonyos raguleves. Pontosan úgy, ahogy annak idején, cipóban, viszont még több hússal és zöldséggel, mint régen. Egyszerűen mennyei, szerintem mindenkinek ki kéne próbálnia ezt a kedves helyet, ha felénk jár. Mondjam a címet? Még ajánlani is tudok az étlapról, pedig egyébként tényleg nagyon finom minden, de van pár extra fogás is, amit nem érdemes kihagyni…

Azonban nem lehet mindig csak a hasunkra gondolni, ezt tudom nagyon jól, a múltkor éppen szerelő felkutatásában voltunk, ugyanis minden megbízható szaki elköltözött a környékről. Már a fűtésszezon előtt voltunk, úgy voltunk vele, hogy nem ártana, ha ránézne a rendszerre valaki, de egy ideje nem akadt vízvezeték szerelő budapest mellett sem, azaz nálunk, úgyhogy azt is kerestünk már egy ideje. Amúgy azt hallottam a kollégáimtól, hogy a vízvezeték szerelő budapest belvárosában is ugyanolyan “fehér holló”, mint a környező településeken, szóval alaposan feladta nekünk a leckét a dolog. Végül ajánlással érkezett a segítség: a topvizgazfutesszerelo.hu oldallal három legyet ütöttünk egy csapásra, ugyanis a cég profilja igen széles. Ahogyan a domain névből is ki lehet következtetni, víz-, gáz- és fűtésrendszer szerelésével, karbantartásával foglalkoznak, ami azt jelenti, hogy számos olyan esettel kapcsolatban számíthatunk a segítségükre, ami felüti az otthonunkban a fejét. Hogy mivel kereshetjük meg őket pontosan? Egy egyszerű ellenőrzési, beüzemelési munkával is, vagy egy váratlan kihívással szembesülve: például dugulással, csőtöréssel (vagy akár már csak a gyanújával). Csatornázás tekintetében is számíthatunk rájuk, ha vízről van szó. Kazánok, bojlerek, fűtőrendszerek is új életre kelnek, miután a topvizgazfutesszerelo.hu szakemberei foglalkoztak velük. Egyszóval tényleg igazán széle a paletta – és ha egy területen már jól beváltak, akkor miért is hívnánk máshonnan szakembert, nem igaz?

vízvezeték szerelő budapest

A legjobbat még nem is említettem: Budapesten és Pest megyében (az oldalon felsorolt településeken) sürgős helyzetben egy órán belüli kiszállást is vállalnak, ami azért is nagyon extra, mert éjjel-nappal az ügyfelek rendelkezésére állnak. Tehát ha nagy a baj és gyors segítség kell, akkor csak tárcsázni kell a honlapon megadott számot és máris a rendelkezésünkre állnak a vonal túlsó felén. Biztos vagyok benne, hogy azon lesznek, minél hamarabb megoldódjon a probléma.

Nagyon fontos, hogy ha valami történik például a vízhálózatunkkal, ne mi magunk kezdjünk el mókolni valamit, hanem ilyenkor elkél a hivatásos vízvezeték szerelő budapesten és környékén. A baj az az ilyen “magánakciókkal”, hogy nagyobb bajt tudunk velük csinálni annál, ami eredetileg fennállt, szóval tényleg nem érdemes próbálkozni. Manapság például már a csőtörés helyének felderítéséhez is igen korszerű módszerek állnak rendelkezésre. Ott van például a csatornakamerázás, amivel nem kell csempét felverni, falat bontani ahhoz, hogy megtaláljuk a probléma origóját. Ez a kamera pedig külön erre a célra kialakított eszköz, ne próbálkozzunk a telefonunkkal vagy az otthoni kamerával… Ez nekem mind újdonság volt egyébként, azt hittem, hogy csak bontással lehet megtalálni ilyenkor a csőtörés helyét. Szóval erről is érdekes volt olvasni.

Mondom a lépéseket, mi történik, ha egy S. O. S. helyzetben keresitek fel a céget: először is telefonon fogtok tudni kommunikálni az egyik kollégával, akinek érdemes felvázolni alaposan, de lényegre törően a problémát. Ha még információkra, pontosításra van szüksége, célzott kérdésekkel fog segíteni a jó ügy érdekében, így a kiérkező segítség már célirányosan tud nekiállni a munkálatoknak. Kapacitásuktól és a távolságtól függően mindent megtesznek azért, hogy ilyen esetekben már egy órán belül megérkezzenek a helyszínre. Maga a javítási folyamat pedig úgy zajlik, hogy az ügyfél is értse, mi történik, részese legyen az egésznek. Ha minden rendben – nyilván vannak olyan helyzetek, amikor hosszabb ideig tart mindez -, akkor pedig a számla kiállítása történik, illetve a garancia megbeszélése. A biztosító felé való elszámolás miatt is alaposak ennyire a cégnél, biztos lehet benne minden ügyfél, hogy körültekintően és pontosan lesz majd kitöltve a szükséges dokumentáció.

Szerintem érdemes ránézni az oldalukra, mert nagyon hasznos infókat találhatunk a különböző menüpontok alatt, ráadásul már a cégről is ad egyfajta képet, ha ismerkedünk a weboldalukkal.

A lényeg, hogy nálunk nem csupán a fűtéssel kapcsolatban került rendbe minden, de tudjuk, hogy az összes gázkészüléket és a vizesblokkot illetően is maximálisan jó kezekben vagyunk mostantól! Szóval budapestiek és Pest megyeiek, érdemes megjegyezni a cég elérhetőségét – ki tudja, mikor jöhet jól, egy szorult helyzetben vagy új szakember keresésénél… Náluk a minőség szerencsére nem párosul megfizethetetlen árral, úgyhogy elmondható róluk, hogy a szolgáltatásaik a magas nívó mellett ráadásul még pénztárcabarátak is. Szerintem ennél tényleg nem kell több az embernek…