Új polcok a kamrába

Kis vidéki birtokunkon igyekszünk minden élelmiszert, amit elfogyasztunk, mi magunk előállítani. Magunk sütjük a kenyeret, készítjük a tésztát, köpüljük a vajat, és tesszük el a zöldségeket-gyümölcsöket befőtt, lekvár, vagy savanyúság formájában. Ehhez persze elegendő tároló helyre is szükségünk van, hogy a sok üvegnek és zsáknak mind legyen helye.

Nemrég alaposan átalakítattuk a házat, és a kis éléskamrát is kibővíttettük. A kamrába új polcok is kellettek. A férjem testvére ajánlotta nekünk a Rackinglog nevű céget, akik különféle polcrendszereket forgalmaznak. A polcok között kifejezetten élelmiszer tárolására alkalmas darabok is akadtak bőven, melyek higiénikusak és nagy a teherbírásuk is. Végül egy rozsdamentes, nagy teherbírású polc mellett döntöttünk, és megrendeltük a honlapról. Tökéletesnek tűnt a befőttek tárolására!

Néhány nap múlva megérkezett a polcrendszer és mi neki láttunk összeszerelni. Habár nem hittem volna, hogy kettőnknek sikerül, végül probléma nélkül összeszereltük, és a nagy teherbírású polc csodásan mutatott az új kamrában. A fém krómosan csillogott a fehér falak előtt, öröm volt ráhelyezni a sok élelmiszert.

Azóta valahogy több örömet lelünk az ételek elrakásában, igyekezzük a lekvárokat mindig szépen felcímkézni, a tésztát és a kenyereket szép vászonzacskókba és kosarakba tenni, hogy megőrizzük ezt a csinos összhatást. Nem gondoltam volna, hogy egy polc lehet ilyen hatással egy háztartásra. Persze az egész házat felújítottuk, de mindközül a kamra a kedvencünk. Hiszen pont azért költöztünk vidékre, hogy önfenntartóak lehessünk, hogy a saját terméseinket ehessük. Öröm látni, hogy mindez sikerült.