Hotel Harkány szívében, ahol a gazda megpihenhet

Gazdálkodónak, őstermelőnek lenni nem egy leányálom. Ki vagy szolgáltatva a természet és az időjárás szeszélyeinek, bizonyos szempontból a vakszerencsére kell bíznod magad. Persze aki ilyesmire adja a fejét, az tisztában van a kockázatokkal, és vállalja, hogy minden benne lehet a kalapban. Ráadásul nem éppen egy pihentető elfoglaltság, hiszen folyamatosan figyelni kell az ágyások állapotát, a növények fejlődését, a szükségleteiket. Mivel egy jó nagy területtel rendelkező tanyát sikerült megvennem, és körbe tudtam pakolni üvegházakkal és fóliasátrakkal, így kevésbé vagyok kiszolgáltatott, azonban évek óta semmi mással ne foglalkoztam, többek között magammal sem. Pedig a pihenésre nekem is szükségem lenne, ebben segített a feleségem szemfülessége, és a felfedezett hotel harkány szívében, ahová végül hosszú idő után elmentünk kikapcsolódni.

Az egész úgy kezdődött, hogy egyre lassabb és kimerültebb lettem, semmi motivációm nem maradt még arra sem, hogy egyáltalán a kertkaput kinyissam, nem hogy a növényeket gondozzam. Ekkor mondta azt az én drága kis életem párja, hogy itt elég, ezen sürgősen változtatni kell, mert kiégek belé. Megegyeztünk, hogy ha talál valami kikapcsolódási, nyaralási lehetőséget nem túl messze, akkor elmehetünk kikapcsolódni. Harkány nincs tőlünk olyan elképesztő távolságra, körülbelül egy órányi utazás, azonban amikor a megbeszéltek után a nejem előállt a kész tervével, egészen meglepődtem, hogy ilyen közel is van ennyire jó lehetőség! A felfedezése egy olyan hotel harkány belsejében, ahol a szálláson kívül medence, masszázs, és minden egyéb wellness kellék is megtalálható, vagyis pontosan azok a dolgok, amikre szükségem volt az újbóli feltöltődéshez. Mintha most talált volna meg egy elveszettnek hitt adaptert egy lemerülőfélben lévő eszközhöz!

hotel harkány

Mivel a nyár és az ősz első fele elég intenzíven telik nálunk, így csak október második felétől, esetleg novemberben jöhetett szóba bármi, de ettől függetlenül jó előre lefoglaltuk a szállást és a szolgáltatásokat. Sose lehet tudni. A dátum közeledtével olyan izgalom és várakozás lett rajtam úrrá, mint egy gyereken karácsony előtt. Alig vártam, hogy induljunk, és végre egy hétig semmi mással ne kelljen foglalkozni, csak és kizárólag magunkkal. És mennyire megért! Hihetetlenül jól éreztük magunkat, a sok alvás, a kényeztetés, a jó ételek és a kikapcsolódás érezhetően napról napra élesztették bennem újra az életkedvet. Nem is értem, miért kellett ennyi ideig halogatnom a kimozdulást, pedig semmi okom nem volt az önsanyargatásra. Ha tudom, hogy egy ennyire jó hotel harkány belsejében csak arra vár, hogy meglátogassuk, akkor bizonyára hamarabb ráveszem magamat!

Abban megegyeztünk a nejemmel, hogy ebből bizony rendszert fogunk csinálni! Ha már ilyen közel a hotel harkány szívében, és egy óra alatt oda tudunk jutni, akkor miért ne? Elvégre nem azért dolgozunk egész évben, hogy utána ne élvezhessük kicsit az életet! Mindenkinek szüksége van időnként egy kis kikapcsolódásra, és miután hazatértünk, a munkának is sokkal nagyobb lelkesedéssel tudtam újra nekiállni!