Gazdálkodj okosan! Hogyan alapítsunk vállalkozást játszi könnyedséggel?

Anna barátnőmmel régóta a fűszernövények megszállottjai vagyunk, még egy növénycsere akción ismerkedtünk össze évekkel ezelőtt. Én botanikus édesanyámtól, ő pedig tanyasi nagymamájától örökölte a természet és a növények szeretetét.

Sokat mesélt nekem a mamájáról, hogy mennyi mindent termesztett a kertjében, kakukkfüvet, bazsalikomot, mentát, rozmaringot, s bár volt idő, hogy tervezgettük, hogy valami komolyabbat is kellene kezdeni ezzel a hobbinkkal, ez egyelőre várat magára, de ki tudja, lehet, hogy nem sokáig.

Egy volt évfolyamtársam ugyanis, Réka, aki már kisgyermekkora óta állatimádó, és van is két mentett kutyája, elhatározta, hogy végre vállalkozást alapít, és a hivatástudatát megpróbálja becsatornázni a megélhetésébe. Ő mutatta nekem a https://topcegalapitas.eu/bt-alapitas/ oldalt, és lelkesen részletezte nekem, hogy milyen jó vállalkozás-alapítási lehetőségek vannak itt.

A cégnek több éves tapasztalata van, kiemelkedő elismerést is kapott már többször, és az adóhatósággal is kiváló a kapcsolata. Réka már fel is kereste őket, és maximálisan segítőkészek voltak vele, minden felmerülő kérdését megválaszolták, úgyhogy azt mondta nekem, hogy ő tényleg belekezd ebbe. Különösen szimpatikus volt számára az is, hogy praktikus, különféle igényekre szabott szolgáltatási csomagok között válogathatott, és persze az is, hogy a székhelyszolgáltatás megrendelése esetén a bt alapítás maga már teljesen térítésmentesen jár ennél a cégnél.

Réka lelkesültsége végül bennem is elültette a kisördögöt vagy inkább a kis angyalt, és magam is újrapásztáztam a https://topcegalapitas.eu/bt-alapitas/ oldalt. Kiderült, hogy még olyan lehetőség is van, hogy a székhely iparűzési adó alól mentességet élvező helyen, Újlengyelen létesüljön, miközben megmarad a budapesti ügyintézés lehetősége is, hiszen ez a település Pest megyéhez tartozik. Milyen jó, gondoltam, ingyenes alapítás, iparűzési adó nincs, és nem kéne irodát se bérelni az adminisztrációhoz, hiszen a hivatalos levelek fogadása és elektronikus úton történő továbbítása a székhelyszolgáltatás árában már eleve benne van.

https://topcegalapitas.eu/bt-alapitas/

Eldöntöttem tehát, hogy átküldöm az oldalt Annának, s megírom neki Réka történetét is, aminek a vége aztán az lett, hogy hárman ültünk össze. Egy kutyabarát kávézóban találkoztunk, a két házi kedvenc is jött persze, és organikus gazdálkodásból származó narancslét iszogatva belekezdtünk a dolgok átbeszélésébe.

Réka azzal kezdte, hogy és azt észrevettük-e, hogy a székhelyszolgáltatással együtt igényelt vállalkozás-alapítási csomagok tartalmaznak még egy olyan pontot is, hogy tárgyaláshoz iroda. És hogy ez nem akármilyen iroda, hanem belvárosi, gyönyörűszép iroda alkalmankénti használatra, és még ez is felár nélkül, a csomag részeként. Bizony, ezt nem vettük észre, de innen már nem is volt megállás, mert egész délután a vállalkozás-alapítás volt a téma.

Könnyen lehet, hogy a végén még mi is belevágunk a dologba Annával, hiszen a baráti körünkből igen nagy a kereslet a házi termesztésű bio fűszernövényeinkre, és Réka most őt is meggyőzte arról, hogy nem csak a honlap és a csomagok a vonzóak, de a vonal túloldalán munkálkodó emberek is vérbeli profik.