Szerszámokat vettem, minden mást, ami nem kell meg eladtam

Egy gazdálkodónak nagyon sok mindenre van szüksége ahhoz, hogy a portáját rendben tartja, és a növényeit gondozni tudja. Ezek beszerzése egy kisebb vagyonba kerül, főleg, ha egyszerre kell mindent megvenni, csődbe is viszi az embert. Kénytelen voltam elgondolkodni azon, hogy hogyan tudnám a költségeket csökkenteni. Megkérdeztem a barátaimat is, hogy nincs-e valami ötletük a költséghatékony szerszámvásárlásra, de ők sem tudtak mást mondani, mint amit én előre kigondoltam, hogy nem új szerszámokat fogok venni, hanem használtakat.

 

Persze, ezzel vigyázni kell, hiszen ezek a szó, szó szoros értelmében vett használati tárgyak, így kopnak, romlanak, fontos, hogy ha használtat választunk belőle, meggyőződjünk megfelelően arról, hogy az állapotuk tényleg a megbeszélteknek megfelelő. Elkezdtem keresgélni a neten, és találtam is egy nagyon jó weboldalt, apróhirdetésekkel. Már mikor megnyitottam, akkor nagyon tetszett, nagyon rendezett és átlátható, semmit nem kellett keresnem, minden szem előtt van. Aztán azt is észrevettem, hogy különböző szűrési lehetőségek vannak a hirdetések között, mint például, hogy milyen kategóriájú terméket keresünk, vagy hogy az ország melyik részéről szeretnénk vásárolni, emiatt nagyon személyre szabható a keresés, és tényleg csak azt látja az ember, amire kíváncsi, nem kell sok irreleváns hirdetés között keresgélni. Rákerestem pontosan tehát, hogy milyen szerszámok vannak fent a környékünkön, és nagyon meglepődtem, mekkora választékot találtam. Konkrétan mindent, de mindent meg tudtam vásárolni hiba nélkül. És, mivel arra is szűrtem, hogy a közelben legyen, így nem kellett bajlódni a szállítással sem, mindent el tudtam menni megnézni, kipróbálni, és aztán haza tudtam hozni magam. Bár nem, mint ha lett volna gond bármelyikkel is, amit kinéztem, ha jól gondolom, ez a megbízhatóság annak köszönhető, hogy nem csak úgy kerül ki erre az oldalra az aprod. Van egy felülvizsgálat, mielőtt közzé teszik a hirdetéseket, így nem sok esély marad a visszaélésre. Böngészgettem még az oldalt (ezt is onnan tudom), és nagyon hasznos dolgokat találtam. Van például egy cikk, ahol tippeket adnak arról, mit kell szem előtt tartania egy vásárlónak, mielőtt valakivel üzletet köt, így is támogatják azt, hogy korrekt üzletek jöjjenek létre, és ne legyen értelme az átverésekkel még próbálkozni se.

 

Szóval, én így be tudtam szerezni mindent, szépen rendben, és azóta is hiba nélkül használok mindent, amit ott vettem. Sőt! Arra is gondoltam, hogy ha már ez az oldal ilyen jól és megbízhatóan hozza össze a korrekt eladókat a korrekt vevőkkel, végre én is összeszedem otthon azokat a dolgokat, amiket egyáltalán nem használok, és eladom őket ezen a felületen. Már nagyon rég óta készülök erre a lépésre, de valahogy sosem volt elég motivációm, viszont amióta ez a kellemes tapasztalat ért engem, azóta rá vagyok pörögve. Kiselejteztem mindent, amiről azt gondoltam, hogy nem kell, és feltettem őket egyesével. Még apám garázsát is átvizsgáltam, és együtt onnan is kiszórtuk, ami nem kell, így elég szép mennyiség jött össze. Ezek sem rossz, vagy kopott dolgok, pusztán a mi háztartásunkban már feleslegesek, és micsoda hasznos gondolat, hogy az ember inkább eladja őket valakinek, aki hasznát tudja venni, mint sem hogy hagyja ott a sarokban porosodni és tönkremenni. Mert ami az egyiknek szemét, a másiknak kincs lehet. Én pedig örülök neki, ha jó kezekbe kerülnek a dolgaink, arról már nem is beszélve, hogy egy kis pénz is befolyik ebből, amit olyan dolgokra tudunk fordítani, amire valóban szükségünk van, tehát ez a kis igyekezet tulajdonképpen egy befektetés az életminőségünk javításába.

 

Nem értek egyet a gyűjtögetéssel, nem hiszek a „majd még jó lesz egyszer valamire2 filozófiában, ma, a kapitalista társadalomban, amit nem használunk, attól meg kell válni, és olyat kell venni helyette, aminek van is értelme.

 

Szóval én már megtettem ezt a lépést, és javaslom mindenkinek, aki hasonló cipőben jár, hogy ha van ideje, tegye meg, mert elképesztően felszabadító érzés a rend az életünkben, és jól esik a kis tőke is, ami befolyik belőle. És ha valaki eladáson gondolkodik, csak és kizárólag ezen a megbízható, átlátható és hatékony weboldalon tegye.