Sprórolni, megtakarítani, nem pazarolni!

Okosan bánni a pénzükkel nem könnyű feladat. Vannak, akik hosszú évek tapasztalata alatt sem képesek beletanulni azokba a praktikákba, amikkel spórolhatunk. Egyesek teljesen jól megélnek a pénzükből, és vannak, akik jókor vannak jó helyen, befektetnek, és ügyesen forgatják a pénzt, így nagy vagyonra szert téve. Pályakezdőként rengetegen panaszkodnak arra, hogy jövedelmük nem elég arra, hogy kényelmesen megéljenek, de nem egy ember él szűkösen felnőttként is. Mi ennek az oka?

A mezőgazdaságban dolgozó emberek legnagyobb problémaforrásai az iparok, multik, és nagyobb termelők, akik könnyen elnyomhatják őket, és fogalmuk sincs, hogy egy egész láncot taposhatnak el így.

Fiatalon még viszonylag könnyebb alkalmazkodni, és még bízni is lehet a változásban, de ha az illető már családos, és nem is pályakezdő, ott már muszáj ügyeskedni, ha a munkáltatóval nem tudtak megegyezni a fizetésemelésről, és a munkahelyváltás sem játszik.

Ha mi is ilyen, vagy hasonló helyzetben vagyunk, mielőtt kétségbeesnénk, gondoljuk át, mi az, amire valóban szükségünk van, és mi az, amire pedig kevésbé. Ami fontos, arra költsünk, ami nem, azt hanyagoljuk.
A spórolás ellentéte a pazarlás; nem is gondolnánk, mennyi pénzt megtakaríthatunk azzal, hogy nem hagyjuk veszni a már meglévő dolgainkat.

Telefonunk, zenelejátszónk, tévénk, rádiónk, számítógépünk és laptopunk mind olyan műszaki eszközök, amelyen igen könnyen meghibásodhatnak, akár odafigyelünk rájuk, akár nem. Nem csak akkor érdemes elvinnünk kütyüinket szakemberhez, hogyha már nagy a baj, vagy ha használt készüléket vásárolunk; ez is egy olyan dolog, amit érdemes évente elvégezni, vagy ha valami furcsát észlelünk, azonnal szakemberhez fordulni. Számítógépünket megviselheti a használat, és fenyegetheti számos vírus támadása, a laptop teljes körű bevizsgálása, karbantartás, szervizelése nem elhanyagolható dolog, ahogy egyéb mindennapos használatú tárgyunk esetében sem. Egy hozzáértő sok olyan dolgot észrevehet, amit mi laikusként, vagy csak szimplán a mindennapos használat miatt nem veszünk észre. Legtöbb esetben nem is csak egy probléma áll a nem megszokott működés mögött, hanem több, már egymásra tetéződő. Ha nem fordítunk rá kellő figyelmet, energiát, és időt, pár hónap múlva újabb és újabb gond miatt vihetjük vissza megint, ezzel pedig rengeteg időtől, energiától, és pénztől fosztjuk meg magunkat. Egy ilyen procedúra nem nagy áldozat, a laptop bevizsgálás díj pedig teljesen megfizethető.

laptop bevizsgálás díj

A pc mentornál ez a szolgáltatás teljes körű, precíz vizsgálatot jelent. A bejelentett hibán kívül tesztelik is, hogy a memória megfelelően működik-e, a belső hőmérsékletek nem lépték-e túl az optimális értékeket, és hogy az akkumulátor mennyire használódott el. Ezeken kívül feljegyzik a laptop vagy számítógép hardver és szoftver elemeit, hogy tanácsot tudjanak adni az esetleges fejlesztésre, de számos egyéb más szolgáltatás is elérhető. A készülék teljes bevizsgálásának elvégzésekor, akkor azonnal kiderül, hogy érdemes-e egyáltalán a készülékre az észlelt hiba javításának az árát elkölteni, ezért sok felesleges költségtől kímélheti meg magát a kliens. Ilyenkor minden esetben egy teljes bevizsgáláson esik át az eszköz, ez azt jelenti, hogy még a töltő, és a töltő csatlakozó, a burkolati elemek állapotát, illetve az adattárolók elhasználódását – ami legfontosabb, mert ezen tárolódik minden fontos adat – is ellenőrzésre kerül, ezen szolgáltatás pedig igazán megéri az árát. A legtöbb olyan szerviz, ami ingyenesen vizsgál, és ahol nincs laptop bevizsgálás díj, nem végez teljes diagnózist az eszközökön, mert az időigényes, és természetesen költséges feladat lenne. Hibától függően a bevizsgálási idő egy, vagy akár három munkaórát is követelhet.
További információt a laptop bevizsgálás díj fül alatt találhat a pcmentor oldalán. 

Inkább költsünk szakemberre, aki biztosan jól megcsinálja az elvégzett feladatot, mint hogy az legyen a vége, hogy új eszközt kell vennünk, ami sokkal több pénzbe kerül.