Hosszú szüret után a legjobb a konyhában leülni

A férjemmel igazi vidéki házaspár vagyunk. Nagyon szeretünk otthon lenni, kertészkedni, tüsténkedni a ház körül. Van egy kicsi kis gyümölcsös kertünk, ahol órákat el tudunk tölteni a gyümölcsfák gondozásával. Van egy jófej puli kutyánk is, aki ilyenkor imád velünk együtt kint lenni a szabadban. Öröm nézni, ahogyan szaladgál a kertben. Soha nem láttam még egy kutyát sem olyan gyorsan szaladni, mint őt! Ez biztosan valami szuper képesség a kutyák részéről. Mint vidéki házaspár, pontosan tudjuk, minek mikor jön el az ideje. A nyár a legkedvesebb évszakunk, ekkor érik a cseresznye, a meggy, a sárgabarack, de ekkor, különösen augusztusban, szedjük a legfinomabb szilvát is. Az ősz pedig legtöbb esetben a szüreté.

Nagyon szép szőlőtöveink vannak, és szerencsére szépen teremnek is. Ezért az őszi szüret mindig nagy esemény az életünkben. Ilyenkor a faluban többen összeverődünk, közösen szedjük a szőlőt, majd nagy dézsákba gyűjtjük, és elkezdődik a taposás, préselés. Nem is gondolná az ember, micsoda fárasztó munka is a szüret! Mi rendesen el szoktunk benne fáradni. Persze a jó hangulatot nem adnám semmiért! A karácsonyon kívül talán ez a legkedvesebb időszakom az évben, amikor közösen dolgozunk a komákkal és a komaasszonyokkal a szüret alatt. Ilyenkor gyakran előkerülnek régi anekdoták, megy a sztorizgatás rendesen, és hát, egy-két kupica pálinka is előkerül. A jó hangulat tehát az egész szüretelés idejére garantált. A szüretelés végén pedig ki-ki nagy elégedetten viszi haza a szőlőlevet, amelyből vagy mustot készítünk, vagy bor lesz belőle.

Egy-egy hosszú szüretelés után jól esik hazamenni is meginni egy frissen főzött kávét a konyhában. Sokat gondolkodtam rajta, miért szeretek annyira leülni a konyhában. Azt hiszem, elmondhatom, hogy ez a kedvenc helyiségem a házon belül. A szerelmese lettem a konyhának, néha eljátszom a gondolattal, hogy ha felújítanánk, hogyan látnék neki. Nemrég pedig találtam egy nagyon jó oldalt, üssétek be ti is a böngészőbe: http://konyhabutorom.hu/ . Az oldal nagyon jól és gyakorlatiasan összefoglal mindent, ami az ember fejében egy esetleg átalakítás előtt megfordulhat. Nagy örömmel olvastam például, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki azt gondolja, a ház legközpontibb helyisége márpedig a konyha. Hiszen ha belegondoltok, itt kezdjük és itt végezzük a napot. A reggelitől a vacsoráig a konyha ad helyet a legfontosabb étkezéseknek. És mivel a legfontosabb beszélgetések is általában a közös étkezések alatt történnek, a konyha az embereket is összehozza.

http://konyhabutorom.hu/
Mivel a legfontosabb beszélgetések is általában a közös étkezések alatt történnek, a konyha az embereket is összehozza.

De ha már a felújításnál tartunk. Abszolút egyetértek a http://konyhabutorom.hu/ javaslatával, miszerint a megfelelő konyhabútor kiválasztása kulcskérdés a konyha átalakításakor. Valóban nem mindegy ugyanis, hogy a konyhát mennyire érezzük kényelmesnek, menyire érezzük ilyen szinten is a sajátunknak. Könnyen hozzáférünk mindenhez, amit keresünk, vagy logikátlan és praktikátlan a szekrények és a polcok elosztása? Megfelelő magasságban van-e a páraelszívó, a mosogatókagyló, a tűzhely? Elérem-e könnyűszerrel a leggyakrabban használt fűszereket, eszközöket? Ezeket mind-mind érdemes átgondolni, mielőtt drasztikus átalakításra vállalkozunk. A legpraktikusabb rögtön a szakácshoz igazítani a konyhát, hiszen annak fog a legnagyobb bosszúságot okozni, ha valami nincs rendben, aki a legtöbbször használja a helyiséget. Keressétek fel ti is a http://konyhabutorom.hu/ oldalt, mielőtt nekiláttok a nagy átalakításnak! Számoljatok be róla, nektek milyen tippek segítettek az induláshoz, kíváncsian várom a gondolataitokat a témában!