Gábor és az elektromos padlófűtés

A kollégám, Gábor, egyetemre járt, valami Gazdálkodás- és Menedzsment szakra. Nem tudom, hogy ez pontosan mit takar, de ami azt illeti elég okos a csávó. Az egyetemet is szinte kitűnő bizonyítvánnyal végezte el. Kétségtelen, hogy a cégnél ő a legokosabb, bár sok mindenkinek van diplomája. Azonban most a téli hónapokban, az irodában egyre több panasz jött arra, hogy milyen hideg van, a fűtésszámla pedig egyre magasabb. Egy nap a főnök azt mondta nekünk, ha van valami ötletünk, nyugodtan osszuk meg vele, hiszen ha beválik, akár még jutalék is ütheti a markunkat. Erre természetesen mindenki felfigyelt, de senki sem értett ilyesmihez, így csak fogtuk a fejünket, hogy most mit találjunk ki.

  • Főnök Úr! – szólalt meg Gábor. – Hát egyszerű a megoldás! Elektromos padlófűtést kellene beszerelni mindenhova! Hosszútávon egy csomó pénzt tudnánk megtakarítani, hiszen energiatakarékos!
  • No csak, Gábor! – ámult el a főni. – Te tudsz valamit!
  • Megkapom a jutalékot?
  • Csak lassan a testtel! Biztos az, hogy megérné nekünk?
  • Biztos! Bármilyen burkolat alá be tudják szerelni, és tizenöt év garanciát is adnak rá! Naná, hogy megéri!

Gábornak igaza volt. Tényleg megérte. Az egyik munkatárs csinált is egy gyors költségszámítást, és elmondta a főnöknek, hogy Gábor ötlete bizony eléggé be fog válni. Nemsokára sikerült is elintézni a dolgokat, és ki is jöttek a munkások, és beszerelték. Addig persze nem kellett bejönni dolgozni. De sajnos gyorsan végeztek! Így hát, hamar folytathattuk a munkát. Azóta nem fázik senki a cégnél, és Gábor is megkapta a jutalékot.