Én nem leszek hobbimotoros, ide azt a motoros dzsekit!

Jelentősen megkönnyíti a vidéki létet, ha a közlekedés meg van oldva. A távolságokat itt kint is könnyebb áthidalni autóval vagy motorral, de legalább biciklivel. A nyarat még átvészeltem kerékpárral, de a nyárral együtt a kedvem is elment a negyven perc hosszú tekeréstől naponta minimum kétszer. Tárolás és az állomáson való parkolás szempontjából az autó nem praktikus, és mivel nem kell sok csomagot szállítanom vele, nem is szükséges.

A bátyám az autók mellett már motorokat is szeret bütykölni, mióta a barátnője révén idén nyáron elkezdett motorozni. A szomszéd faluban pedig találtam is eladó robogót, amit ő szívesen megszerel nekem. Egy kis gyakorlás kell csupán, és meg is oldódik a közlekedésem. Persze télen nem egy leányálom a motorozás, főleg ha nincs megfelelő ruházat hozzá. Épp ezért szeretnék jó előre felkészülni a hidegre és beszerezni mindent, ami lehetővé teszi a kis robogómmal való közlekedést A-ból B-be.

Persze a biciklizéshez is kellett megfelelő felszerelés, de a menetszél kisebb volt, és közben elég kemény testmozgást is végeztem, így egészen más anyagú ruházatra volt hozzá szükségem, mint a robogóval való száguldozáshoz. Pontosabban a robogóval biztonságos sebesség mellett való közlekedéshez, ahogy azt anyámnak ígértem. Aztán majd meglátjuk.

Divat a motoron

A lényeg, hogy ideje beszerezni a megfelelő felszerelést. A legfontosabb a része számomra a kabát, ugyanis egy kétkerekűn, amit nem lábbal hajt az ember, csakis a tökéletes motoros dzseki mutat jól. Nehogy bárki azt gondolja, hogy én amolyan hobbimotoros vagyok. Találtam is egy olyan oldalt, ahol csak a legjobb minőségű motoros cuccokat hirdetik. Az új robogóm sötét metál színű lesz, ezért ehhez illő motoros dzsekit akartam választani. Találtam is egy szürkés-ezüstös darabot, ami kifejezetten női motorosoknak lett tervezve.

Motoros dzseki

A fazon hosszított, ami nem elég, hogy kifejezetten csinos, nőies, de a derekamat is megfelelően melegen tartja majd, nehogy megfázzon. Egyébként is derékfájós vagyok, ezért erre nagyon kell figyelnem. Külön előnyös az én testalkatomra a deréköv, ami pont a megfelelő helyen karcsúsít anélkül, hogy szorítana. A rosszmájú férfiak megjegyzései elkerülése végett hangsúlyozom, hogy ennek az övnek bizony a dekoráción kívül is fontos szerepe van. Fényvisszaverő csík van rajta, ami jól láthatóvá teszi a motorost, vagyis engem a forgalomban. Nekem ez különösen fontos, mivel a bekötőutakon egyébként nem teljesen veszélytelen a motorozás. Pont ezért tetszik, hogy a motoros dzseki ujjának a végén, a kézfejnél is található egy kis fényvisszaverő csík.

Fő az egészség

Épp a biztonsági szempontokat figyelembe véve választottam ezt a motoros dzsekit. Alapból van benne protektor a könyök és váll részeken, de ezeket komolyabb védőfelszerelésre lehet cserélni, amik ugyanúgy a dzseki részét képezik majd. Ugyanez a helyzet a hátrésszel, amiben eredetileg egy habbetét van, de ez szintén cserélhető biztonságosabb gerincprotektorra. Azt hiszem, ez a csere lesz az első dolgom, ha már meglesz az új felszerelésem.

Persze fontos, hogy jól nézzen ki a motoros dzseki és biztonságot is nyújtson, de az is lényeges, hogy elég meleg meleg legyen és emellett ár/érték arányban jobban jövök ki, ha minél többet tudom használni. Ez a darab tényleg a lehető legjobb ilyen szempontból! Szinte természetesnek mondható, hogy víz- és szélálló a dzseki, de emellett még légáteresztő is az anyaga, tehát remélhetőleg nem fogok beleizzadni. A hidegebb napokra thermobélés is rendelkezésre áll, így egészen biztosan nem fázom benne.

Jó befektetés

A legjobb része az egésznek, hogy ahogy a thermobélés, így a protektorok is kivehetőek, így ez a szuper kabát igazából hétköznapi téli viseletre is könnyedén átalakítható. Ez azért jó, mert sokkal jobban ki tudom használni a motoros dzsekit és mivel a fazon és az anyag, illetve a szín első ránézésre nem kelti azt a tipikus kemény motoros hatást, ezért reményeim szerint simán tudom hordani a városban is, ha arra visz az utam. Persze színházba nem ezt venném fel, de attól még elég praktikusnak nevezhető darabról van szó. Egyébként is aktuálissá vált a kabátvásárlás télire, így egy befektetésen belül ezt is kipipálhatom. Ráadásul minden bizonnyal jobb minőségű ez a motoros dzseki, mint amit egyébként magamtól városi használatra divatból választottam volna magamnak.

A webshopon ellenőriztem a termék elérhetőségét, vagyis hogy van-e a választott színben és méretben. Alig várom, hogy elmenjünk a kecskeméti üzletbe és magaménak mondhassam a motoros dzsekit!