Elromlik a fűtés vidéken? Semmi gond!

Bár még a szezon elején vagyunk, nálunk már persze megvolt az év első kiakadása: elromlott a még csak egy hete sem üzemelő fűtés. Hiába működött hiba nélkül a gázkazán, a radiátorok nem melegedtek át, mi meg azért egy ekkora házban módszeresen elkezdtünk fagyoskodni. Bár sejtettem, hogy mi lehet majd a probléma forrása és ezzel együtt a megoldása is, alapvetően nem vagyok igazán jártas ezekben a témakörökben, ezért inkább úgy voltam vele, hogy biztos kezekre hagyom a dolgot.

Felhívtam egy kedves szerelőt a vizgazfutesszerelo24.hu/futesszereles oldal csapatából, aki nem hogy a héten, de még aznap ki tudott ugrani megnézni, hogy mi lehet a baj. Ez azért nagyon-nagy dolog mifelénk, mert hiába élünk Pest megyében és hiába vagyunk közel a fővároshoz, valahogy mégis mindig kihagynak minket a számításból és úgy kezelnek, mintha nem is lennénk a térképen. Hát, ez most nem így történt és ez nagy dolog.

A kedves fiatalember néhány órán belül nálunk volt, a probléma meg persze tényleg az volt, amire számítottam: légteleníteni kellett a rendszert. Miután ez meg is történt, azt csinálta a szakember, hogy automata légtelenítő szelepeket rakott fel a radiátorokra azért, hogy ez többször ne fordulhasson elő. Az egész művelet nem vett igénybe többet egy óránál, közben egész jól elbeszélgettünk, hogy mindenféle más szakmunkákban is lehet rájuk számítani, úgyhogy az biztos, hogyha a közeljövőben – vagy akár a távolabbiban – szükségem lesz egy jó fűtés-, gáz- és/vagy vízszerelőre, akkor az a bizonyos telefon először náluk fog csörögni. Aznap este már ismét újra meleg volt a házban és reméljük, marad is.