Bukósisak ajándékba

Általában minden hónap végén be szoktunk menni a városba és bevásárolunk olyan dolgokból, amelyek a közelben nem kaphatóak, vagy túl drágák lennének. Ez mindig egy nagy ceremónia. Már jóval előtte elkezdjük megírni a listát, hogy mire is lenne szükségünk, nehogy valamit kifelejtsünk. Természetesen ilyenkor autóval megyünk, mivel másképp nem tudnánk hazahozni ezt a sok mindent. Máskor azonban, amikor nincs ilyen sok mindenre szükség, akkor a párom csak felpattan a motorjára, és mint a szél, el is húzta a csíkot. Nagyon hamar megjárja így a várost. Mindig számíthatok a segítségére, és tudom, hogy nem kell rá sokat várnom. Ezért, ha véletlenül elfelejtek megvenni valami alapanyagot, ami szükséges lenne az ebédhez, nem kell azon agyalnom, hogy mi mást főzzek, hiszen ehhez nincs itthon minden. Hamar jön a segítség, és nagyjából délre kész a friss és meleg ebéd, amivel várom, hogy bejöjjön a kinti munkából és együtt ebédeljünk.

Nagyon szeretünk gazdálkodni mind a ketten. Ez azonban elég sok lemondással is jár. Például nincs annyi időnk eljárni szórakozni, mint amennyi annak idején volt, amikor még nem vágtunk bele ebbe a „melóba”. Nyaralni is sokkal ritkábban tudunk elmenni, és ezt is csak egy rövid időre, lehetőleg a közelben. Még a párom el-el jár a barátokkal rövidebb motoros túrákra, de erre én nem mehetek vele, mert akkor ki etetné meg az állatokat? Ilyenkor mindig hozzám is átjönnek a barátnők, és akkor csapunk mi is egy csajos estét, amikor megbeszélünk mindent, ami az elmúlt időkben történt velünk. Semmiképpen sem szeretném megfosztani magunkat ezektől a tevékenységektől.

Hamarosan itt a párom születésnapja, és arra gondoltam, hogy meglepem őt egy új bukósisakkal. Már többször panaszkodott, hogy jó lenne neki egy új, mivel a régi már nem annyira kényelmes, és így gyakran a barátokkal való út sem a legfényesebb. Így tehát arra gondoltam, hogy ez egy ideális ajándék lesz a számára. Nagyon nehezemre esik nem elmondani neki, hogy mit tervezek, mivel mindig mindenről beszámolunk egymásnak.

Mivel én annyira nem vagyok jártas ebben a témában, csupán annyit tudok a motorozásról, amennyit innen-onnan hallok. Nagyon félek tőle, ezért nem is ültem fel rá életemben, csak egyetlen egyszer. Ez pont elegendő volt ahhoz, hogy rájöjjek, nem nekem való.

Azonban most nem tudtam, hogy mégis kitől kérhetnék segítséget. A párom barátai is olyan kotnyelesek, hogy biztos elárulták volna neki, mit tervezek, és akkor oda a meglepetés. Úgyhogy magamra voltam utalva, de szinte biztos voltam bennem hogy az interneten majd megkapom a választ a kérdéseimre. Nem is csalódtam. Elég volt annyit beírnom a keresőbe, hogy bukósisak, a Google már dobta is fel a különböző oldalakat. Nekem azonban most első sorban arra volt szükségem, hogy megtudjam, hogyan kell jó sisakot választani. Melyek azok a szempontok, amelyeket ilyenkor szem előtt kell tartani. Elég hamar rátaláltam a megfelelőre, ahol nagyon sok mindent megtudtam a bukósisakokról. Többek között azt, hogy pontos méreteket kell megadni ahhoz, hogy a sisak kényelmes legyen. Ne legyen se nagyobb, se kisebb a viselőjének fejméretétől, hiszen ettől válik kényelmessé és biztonságossá a viselete. Nagyon cselesen lemértem a párom fejméretét éjszaka, amikor aludt. Egy igazi kihívás volt, nagyon szurkoltam, hogy ne ébredjen fel. Majd annak is utána néztem, hogy mi mutatja azt, hogy tényleg megbízható, valamit, hogy hogyan kell ápolni. Ráadásul most még egy akciós kuponnal is gazdagodtam. Erre igazán nem számítottam, azt hittem, hogy sokkal többe fog majd kerülni ez a meglepetés. Még nem választottam ki a tökéletes darabot, de a napokban az is meglesz. Ha csak egy-két darab közül kéne választanom nyílván könnyebb lenne.

Már nagyon várom, hogy meglegyen, és átadhassam, mivel egyre nehezebben tudom eltitkolni ezt a meglepetést. Abban azonban biztos vagyok, hogy nagy lesz az öröm.